Terje E.

Oversiktlig guide til hvordan ta gode bilder

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er viktig å finne noen ting som man er interessert i, kanskje noe du har en spesiell interesse eller lidenskap for. For å ta gode bilder må man tenke på bakgunnen, jo flere bilder man tar, desto mer utvikler man sine fotografiske øyne. Da oppdager man etterhvert hvordan forgrunnen i et bilde bør korrespondere med bakgrunnen, jo flere elementer et bilde har, jo mer slitsomt er det å se på. Å flytte seg til høyre eller litt til venstre før du tar et bilde kan utgjøre den store forskjellen.

Les også: Små digitale kameraer – få bedre bilder

Om du kan få mindre støy og lyder i bakgrunnen når du tar et bilde, er det lettere å fokusere på det viktigste, selve motivet. Det finnes mange bøker og kurs om foto. Altså kan man både se og lese for å bli en bedre fotograf. Men det aller viktigste man gjør for å bli en god fotograf er å ta masse bilder og eksprimentere med kameraet. Husk at den beste læringen får du gjennom erfaring. Det er derfor lurt å ta masse bilder av det du skal fotografere, slik at du senere kan velge det perfekte bildet i et redigeringsprogram.

Så er det de røde øynene da, som man kan være uheldig med på bilder. Dette skjer på grunn av dårlige lysforhold, med bare blitsen. Ta bilder i dagslys så fremt det er mulig, da vil du unngå røde øyne på en enkel måte. Derfor er det anbefalt å bruke sollyset, kontra blits og innendørslys. Nye telefoner skal komme med TrueTone, som skal ligne mer på sollys enn de normale blitsene, som er altfor kunstige.

Les også: Hvordan ta bilder og bruke blits

Mange motiver blir dårlige, fordi motivene er fullstappet med unødvendige detaljer. Et tips er å gå nærmere motivet når man tar bilder. På den måten luker du ut unødvendige objekter rundt motivet, og filtrer ut det viktigste.

I tillegg er som nevnt riktig lysseting viktig når man fotograferer. Du bør lære deg å bruke naturlig lys. Det krever at du lærer deg å lese lyset; retningen på lyset, mengden lys og tempraturen på lyset. Derfor kan det være lurt å ha objektiver med stor blenderåpning, da får du inn mest mulig lys. Man kan også fotografere uten blits med en F2.8 linse eller F4 linse, men da vil du kunne trenge en større mengde lys for å få de beste fotografiene. Med disse tipsene kan du lære å bli en fleksibel, tilpasningsdyktig og god fotograf. Kom deg ut, og ta gode bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *