Terje E.

Grilling i båt – hvordan?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Ingenting er som et skikkelig grillmåltid når du er ute på sjøen, mange velger å gå i land for å grille, men dette er ikke nødvendig. Det finnes nemlig noen griller som du faktisk kan ta med ut på havet i båten din uten at du trenger å være bekymret for at båten din tar fyr.

Når du skal velge grill til båten din så bør du alltid tenke på sikkerhet først. Hvilken grill som er mest sikker, det kommer helt ann på hva slags type båt du har. Det finnes løsninger for omtrent alle båter, men husk at den bør være praktisk og i tillegg så bør du ha plass til den et stykke unna både bensintanker og motor. Nedenfor ser du flere alternativer på grill til båten.

Båtgrill på arm

Båtgrill på arm

Grill på Arm
En grill på arm betyr rett og slett at grillen plasser på et slags stag ut i fra båten og mot sjøen. Grillen er faktisk aldri i båten din. Den største fordelen med denne type grill er at du ved en enkel manøver kan tømme grillen rett ut i havet uten å måtte håndtere brannfarlige ting som kull.

Grill på føtter
Dette er den nokså klassiske campinggrillen som du finner omtrent på alle jernhandler og andre butikker hvor griller selges. Den er liten, kompakt og veldig enkelt å flytte. Perfekt for deg som fortrekker grilling på land og strand.

Elektrisk grill
Mer brannsikker grill finner du ikke. Denne kobles enkelt til et strømuttak i båten din og det tar kun noen få minutter til du er klar til å grille. I tillegg så er denne utrolig enkel å renholde, den tar liten plass og er derfor svært handy for deg som har en liten båt.

Se også: Grillhygiene – grill med omtanke | Tips til kjøtt på grillen

Husk at hvis du griller i båten din så bør du alltid være oppmerksom på brannfare, uavhengig av hvilken grill du velger. Ha alltid et brannslokkingsapparat i umiddelbar nærhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *