Terje E.

Grønn mandag! Rask matinfo

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Nei, ikke blåmandag men grønn mandag. Det å spise kjøtt og fisk er godt for kroppen, men det å spise grønnsaker er hakket bedre. Grønn Mandag er dagen hvor du skal fokusere på det grønne, du skal droppe kjøttet eller fisken. Nå sier noen «Jeg er da ingen kanin» og det er helt korrekt, du trenger nemlig ikke være kanin for å ikke spise kjøtt.

Dette her er ikke noen rekruttering for vegetarianere men det er nettopp for å ha fokus på å få i seg grønnsaker og samtidig spare miljøet. Har du barn så er dette din mulighet til å vise hvordan en vegetarianer spiser og ikke minst vise hvor viktig det er å få i seg grønnsaker.

Les også: Viktige huskeregler for vegetarmat og Veganer eller vegetarianer?

Er dette hver mandag?
For noen er det hver mandag, for andre er det en gang i måneden. Det spiller ingen rolle, du velger selv om du ønsker det hver mandag eller en gang i måneden. Men dette kan være en fin måte å utfordre seg selv på kjøkkenet.

Hva kan jeg lage?
Portobello-soppDet finnes tusenvis av gode oppskrifter på vegetarmat, noe av maten er komplisert mens andre retter er lettere enn pletten. Dette kommer helt ann på hva du ønsker, et godt forslag til å begynne med kan være en hjemmelaget wok med portebellosopp. Men du finner veldig mange oppskrifter på internett, det er bare å google vegetarmat så skal du se at inspirasjonen kommer og munnen blir våt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *