Terje E.

Har du for dyre lån? Slik kan du få bedre betingelser

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Sitter du med flere dyre smålån og forbrukslån? Å samle lånene med en refinansiering kan hjelpe deg mye for å spare penger. Dersom du betaler på mange smålån, er sannsynligheten stor for at du betaler på flere termingebyr og avgifter.

Du tenker kanskje at termingebyrene er så lave at det ikke utgjør altfor mye, men i realiteten kan dette til sammen bli mange tusen kroner på sikt. Ved å samle alle lån, kan du bake alle inn i et større lån slik at du bare får et gebyr og en avgift å holde kontroll på.

Hva betyr det å samle lån i ett større lån?

Å samle lån og gjeld er det samme som å refinansiere. Lånene samler du i ett større lån for å oppnå bedre vilkår slik at du får frigjort penger som du ellers hadde betalt på renter og avgifter.

Fordelene med å samle smålån og forbrukslån:

1. Når du samler smålån og forbrukslån unngår du flere termingebyr

2. Du oppnår en bedre oversikt over egen økonomi. Se tips på Lånepenger.no.

3. Du frigjør penger som du kan bruke på å betale ned lånet raskere

Slik er prosessen når du skal samle lån:

·  Finn en sammenligningsside for lån uten sikkerhet

·  Bestem deg for hvilket lån du skal samle smålån og forbrukslån i

·  Videre går du til den aktuelle banken hvor du kan fylle ut en søknad om å samle lån

·  Banken kredittsjekker deg og tar en vurdering av søknaden din

·  Dersom du får innvilget lån vil alle dine smålån og forbrukslån bli betalt ut med det nye lånet

Færre omkostninger når du samler lån

De ulike långiverne du har smålån og forbrukslån hos, vil alltid ta imot alle dine betalinger av termingebyr. For deg virker det kanskje som veldig små summer der og da, men dette kan som sagt bli veldig mye penger på sikt.

Du sparer derfor mye på å bare betale på ett periodisk termingebyr for det samlede lånet, i stedet for flere små lån. Dette kan du bare oppnå ved å refinansiere og samle lån.

Samtidig får du en ny nedbetalingsplan når du skaffer deg et refinansieringslån. Ved å refinansiere blir det med andre ord tatt hensyn til din økonomiske situasjon.

Dette bør du tenke på når du skal samle lån

Forsøk å se og videre søk om et refinansieringslån før det går altfor langt og økonomien blir skakkjørt. Dersom du opplever at det begynner å bli vanskelig å betale på lånene du har, kan det være smart å begynne prosessen.

Husk at mulighetene er mange, og det er tilbydere av lån uten sikkerhet også. For å få en god start bør du begynne med å sammenligne aktørene som tilbyr refinansiering, eller kontakte banken du allerede bruker for å spørre om hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *