Terje E.

Hva kan man bruke kredittkort til?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Se for deg at kjøleskapet plutselig sier takk for seg samtidig som bilen ikke vil starte på vei til jobb. Helgen som burde blitt bra forsvinner fort når tusenlappene flyr bort i hodet ditt. Kredittkort kan være svært hendig å ha liggende til uforutsette hendelser. Mange har en bufferkonto for slike ting – noe som er veldig lurt. Men det er ikke alle som hverken har anledning eller lyst til å spare opp mange tusen “i tilfelle”. Har du fast jobb, orden i økonomien og god nok inntekt til å betjene lån og utgifter slik at det går rundt i hverdagen, kan et kredittkort være svært fornuftig å ha liggende i reserve.

Les også: Debet- og Kredittkort – hva er forskjellen?

Et kredittkort fungerer slik at man kan bruke det som et vanlig betalingskort, men du blir ikke belastet lønnskontoen din for kjøpene. De fleste kredittkortselskaper sender deg faktura en gang per måned og du kan som regel selv velge å betale hele beløpet eller dele det opp i flere passende summer. Det er kjedelig ikke å få kjøpe de julegavene man hadde tenkt, når du vet at bonusen kommer i neste måned. Fornuftig bruk av kredittkort er en god ting, så lenge man bruker hodet.

På utenlandsreise vil et kredittkort gi deg tryggheten om at brukskontoen din ikke vil bli tappet for penger ved mist av kort, svindel eller andre skumle ting. Kredittselskapet som har utstedt kortet ditt står ansvarlig ved slike tilfeller. I tilegg får du fra de fleste selskapene gratis reiseforsikring hvis man bruker kredittkortet til å booke utenlandsturen.

Les også: Fordeler med kredittkort

Hvordan få kredittkort?

AMERICAN-EXPRESSHvis du bestemmer deg for at du har lyst på kredittkort bør du innhente opplysninger fra flere tilbydere. Det er viktig å se på betingelsene – her kan variasjonen være stor! Det første du bør tenke på er hva du ønsker å bruke kortet til. Noen kredittkort gir spesifikke goder ved kjøp av reise, andre er mer knyttet opp til for eksempel bensin eller kosmetikk.

Renten er selvfølgelig viktig å kontrollere, men også muligheten til å betale over lengre tid. De fleste kredittselskaper har en del like kriterier du må fylle før du kan motta kredittkort: Over 18 år, ha fast jobb, ingen betalingsanmerkninger. De ser også ofte på om du har flyttet mye, byttet jobb ofte og om du har sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Du kan spare mye på å bruke litt tid på å finne det rette kredittkortet for deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *