Terje E.

Fordeler med kredittkort

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Et eller flere kredittkort kan være en stor fordel å ha liggende hjemme i tilfelle uforutsette utgifter skulle ta til. Ikke alle har muligheten til å spare opp en bufferkonto til slike formål. Når kjøleskapet blir varmt og bilen ikke vil starte, det er ti dager til lønning og akkurat nok igjen på kontoen. Hva gjør man da? Så lenge du vet at du har nok neste måned til å dekke inn nytt kjøleskap og verkstedregningen, er det ingen grunn til å vente i flere uker med å få dette fikset. De fleste er avhengig av at både bil og hvitevarer fungerer til enhver tid.

Gjør hverdagen enklere med kredittkortet! Oppstår det derimot situasjoner som er såpass økonomisk belastende at du ikke vil kunne dekke det inn neste måned, kan du også velge å betale ned kredittkortgjelden over tid. De fleste kredittkort selskaper tilbyr 1 måned rentefri betalingsutsettelse, men mange kan også gi både 3 og 6 måneders betalingsfris mot tilegg. Sjekk godt hva de forskjellige selskapene kan tilby, ikke minst renten er en viktig faktor.

Les også: Debet- og Kredittkort – hva er forskjellen?

Det er ikke særlig lurt å bruke kredittkort jevnlig uten å betale tilbake fortløpende. Befinner du deg i en situasjon hvor du oppdager at kredittkortet må til for å få den månedlige driften til å gå rundt (mat, husleie, strøm osv) bør du stoppe opp og se etter andre løsninger. Kredittkort bør brukes forsiktig og kun til enkelt innkjøp eller opplevelser. Kredittkort kan imidlertid også brukes til å komme over kneika.

Er du arbeidsledig i noen få måneder og trenger litt ekstra frem til den nye jobben starter om 3 måneder, kan kredittkortet hjelpe deg. Ved tradisjonelle økonomiske sluk som jul og sommer kan også kredittkortet være svært kjekt å ha i bakhånd. Bonusen venter neste måned, men jula kommer alltid i desember. De fleste ønsker naturligvis også da å feire jul i desember, ikke i januar. Bruk kredittkortet til julegaver og mat, og betal faktura fra kredittkort selskapet i januar når bonusen kommer.

Les også: Alternativer til bankkort

Mange kredittkortselskaper tilbyr også en del bonuser og rabatter hvis du bruker kredittkortet på forskjellige handler. Undersøk dette på forhånd og velg det kortet som passer for deg og din livsstil. Det er også lurt å undersøke hvilken rente de har å tilby deg, tilbakebetalingsfrister og forsikringer. Pass på at kredittkortet blir en hjelper og ikke en felle. Bruk ikke mer enn du vet du kan betale tilbake, kredittkort er ikke gratis penger!

Fordeler med kredittkortet.

kredittkort-66Kredittkort er enkelt forklart en konto med penger til fri benyttelse som ikke er dine. De må alltid betales tilbake, med eller uten renter. Kredittkort kan brukes som en bufferkonto ved uforutsette utgifter, som depositum eller som å forhåndsbetale en reise du ikke har råd til akkurat nå. Uansett hva du velger å bruke kredittkortet på er det viktig å huske at pengene skal tilbakebetales innen avtalt tid, hvis ikke kan det koste deg dyrt. Fordelene med kredittkort brukt på riktig måte er imidlertid mange, under er det listet opp noen av dem.

De siste årene har det kommet flere og flere tilbydere av kredittkort. Ettersom konkurransen om kundene tilspisser seg blir tilbyderne mer kreative i forhold til å vinne kunder. Dette kommer deg som kredittkort kunde tilgode.

Forsikring

Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert og som trer i kraft hvis du betaler mer enn 50 prosent av transportkostnadene ved reisen med kredittkortet. ( Fly, tog, buss eller lignende). Det vil si at du får avbestillingsforsikring i tilegg til reiseforsikring når du benytter deg av kredittkortet som betalingsmåte.

Les også: Kredittkort i hverdagen

Sikkerhet

I følge kredittkjøpsloven er det kredittkortselskapet som står ansvarlig ved svindel og som går risikoen ved eventuelle tvister. Benytter du kredittkortet ved kjøp av varer på internett slipper du å bekymre deg for om varen er ødelagt, feil eller har andre mangler. Mister du kortet eller blir forsøkt svindlet etter en handel i utlandet vil dette heller ikke få noen økonomiske konsekvenser for deg.

Kjøp av drivstoff

Ofte kan det være mye penger å spare ved å bruke kredittkortet når du kjøper drivstoff i form av rabatter. Oppnådde rabatt fremgår på fakturaen fra kredittselskapet hver måned, hvor du enkelt kan se hvor mye du har fylt og hvor mye du har spart. Noen kredittkort kan brukes på alle bensinstasjoner, mens andre er for kun en spesiell bensinstasjon. Får du kortet direkte fra en bensinstasjon vil dette kun gjelde på det aktuelle stedet. Kredittkort utstedt av en tredjepart (kredittkortselskap) har som regel avtaler med flere forskjellige stasjoner slik at du kan oppnå rabatt flere steder. Dette er gunstig for deg som ikke fyller drivstoff på faste stasjoner og for deg som er mye på reise i både inn og utland.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *