Terje E.

Hva vil brukerne oppleve når de besøker et nettsted?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Vi har vært vitne til at det i dag er veldig viktig å ha en nettside hvis man driver seriøs virksomhet. Faktisk, for å gjøre forretninger vellykket, trenger vi et nettsted som best vil representere virksomheten vår, merkevaren vår og alt som selskapet vårt, eller vi personlig, har å tilby.

Mange aktører har mottatt kritikk for å tilby nettsider som ikke har fungert som de skal, og i noen tilfeller har enkelte aktører blitt tatt til retten fordi at viktige funksjoner på nettsiden deres ikke har fungert ordentlig.

For å se hva som er det viktigste vi kan forvente når vi besøker en bestemt nettside, vil vi først se nærmere på og introdusere betydningen av selve nettsiden.

Hva er et nettsted og hva er det for?

Et nettsted består av en eller flere nettsider, som egentlig er et dokument som består av tekst, bilder, musikk, videoer. Nettsiden lar oss presentere oss selv eller vår bedrift, slik at våre besøkende raskt og enkelt får tilgang til det de ønsker å se, når som helst og hvor som helst i verden. Hjemmesiden er det første stedet besøkende kommer til og bør inneholde all den viktigste informasjonen.


Hva ønsker brukerne å oppleve når de besøker et nettsted?

Nå som vi har sett hva et nettsted er og viktigheten av nettsidene, la oss gå tilbake til begynnelsen og dagens store spørsmål, hva ønsker brukerne å oppleve når de besøker et nettsted?

Det vi absolutt kan si er at brukerne har ulike forventninger og det er veldig vanskelig å innfri alles forventninger, men det enhver nettside bør strebe etter er at brukerne har et positivt inntrykk etter å ha besøkt nettstedet, dvs. å være fornøyd med mengden og kvaliteten på informasjonen de mottok.

Et positivt inntrykk vil hjelpe brukere å gå tilbake til et bestemt nettsted og få tillit til informasjonen de finner der. Som et eksempel kan vi nevne Bingo NO, en nettside som tilbyr en rekke farger og informasjon på den første siden, som er ekstremt imponerende.

For å beholde besøkende på nettsiden vår er førsteinntrykket veldig viktig. Utformingen og organiseringen av hjemmesiden spiller en svært viktig rolle når det kommer til nettopp dette. Det er veldig viktig at det er noe som fanger blikket. Et fint utseende av et nettsted, mange farger, bilder, videoer, er det som vil tiltrekke hver og en av oss og holde oss noen sekunder lengre på en nettside. Utseende er selvfølgelig ikke det viktigste. Det er bare der for å hjelpe.

Det som absolutt er det viktigste er innholdet på nettstedet. Innholdet er akkurat det som vil få besøkende til å ønske å komme tilbake til oss neste gang. Det er svært viktig at innholdet på nettstedet er av høy kvalitet og at det inneholder detaljert informasjon om det aktuelle emnet.

En stabil og velfungerende nettside er også svært viktig, og besøkende vil raskt legge merke dersom nettsiden er treg eller enkelte funksjoner ikke virker.

Kvalitet, kombinert med et godt utseende og en velorganisert side vil absolutt bidra til å ha fornøyde besøkende. Det som også er veldig viktig og det besøkende ønsker å finne på en nettside er kontaktinformasjon, samt lokasjonsinformasjon, hvis det er et selskap.

FAQ-delen er også veldig nyttig for brukere og kan gi dem mye informasjon. En viktig del er selvfølgelig også kundestøtte, hvor brukerne kan få svar på spørsmål som de kanskje ikke fant på siden.

Hvis det er en side hvor det er mulig å kjøpe noe, er det viktig at dette kjøpet er mulig med noen få trinn. Det er fint å ikke bruke mye tid på handling, og enkle trinn er det som helt sikkert vil tiltrekke dem og gi dem tilfredshet. I tillegg til alt dette, ønsker besøkende å føle at de er velkomne et sted. I stor grad kan dette påvirkes av chat-alternativet, som nettsidene tilbyr. Dette alternativet lar brukere raskt og enkelt finne ut hva som interesserer dem.

Alle disse faktorene kan i stor grad påvirke opplevelsen til besøkende, så det er veldig viktig at nettsider har dem, fordi det er nettopp dette besøkende er interessert i, og det er det de ønsker å se på en nettside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *