Terje E.

Importere bil fra USA

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Tidligere denne måneden kunne vi lese i DN at det lønner seg å importere bilen selv fremfor å kjøpe av forhandlere, dette grunnet en sterk krone. USA er et av landene hvor du kan gjøre noen store kupp for tiden. Dersom du vurderer å importere bil fra USA så bør du lese dette før du foretar deg noe. Det er mange fallgruver og kan bli svært dyrt dersom du gjør et feiltrinn. For å unngå disse fallgruvene har vi laget en liste over ting du bør huske på før du kjøper bil i USA og tar den med deg over til Norge.

Les også Fallgruber ved egen import av bil

Før du kjøper bilenbil-usa-import
Aldri kjøp bil usett, du bør alltid sørge for at du eller noen du kjenner tar en fysisk sjekk av bilen. Når du kjøper bil i USA så har du ikke noen form for «angrerett».-Du må prute, i USA er det en hel annet kultur når du skal kjøpe bil. Prisen selgeren ønsker er som regel mye høyere enn hva den egentlig er verdt eller summen han vil selge den for. Dersom du ikke er god på pruting så bør du få noen som har erfaring til å gjøre det for deg. Du kan også be om ekstrautstyr,etc inkl. i prisen.-Sjekk alltid registreringpapirene før du kjøper noen bil. En av de vanligste svindlene i USA er at de som selger bilen, ikke er eier av bilen.

-I USA er det vanlig for biltyver å stjele bilene. Deretter demontere de på et nytt rammeverk. For å unngå problemer bør du alltid sjekke at VIN (Vehicle Identity Number) er det samme som da den kom ut av fabrikken. Dersom det ikke er det bør du få en beskrivelse av hvorfor VIN ikke er den samme.

Les også Sparer man penger ved å importere bil?

Etter du har kjøpt bilen

Når du nå har kjøpt bilen så begynner prosessen med å få den over til Norge. Den er i prinsippet ikke særlig komplisert så lenge du har alle dokumentene.

Disse dokumentene trenger du for å importere en bil til Norge.

Original Title – Registeringsbevis

Orignal Bill of Sales (PDF) – Kvittering for kjøpet

    Kjøpskvittering må inneholde

    -Kjøpesum totalt.

    -Må være underskrevet av selger

    -Kjøpers navn

    -Bilens VIN (Vehicle Identity Number)

    -Bilmerke,biltype og årsmodell

    -Adressen din i Norge

    -Pass eller personnummer (social security nummer for selger)

Les også Pris for å importere veteranbil fra utlandet?

Sending og fortolling av bilen

Når du skal sende bilen til Norge så er det mest vanlig å bruke et kontainerselskap, disse finner du ved et kjapt Google søk. Noen av disse kan også gjøre selve fortollingen for deg, men du kan spare noen penger på å gjøre det selv.

Fortollingen er som regel 25% i mva. Men det er også en rekke tillegg som avhenger av hvordan bil du har kjøpt.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *