Terje E.

Internetts fantastiske påvirkning

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Har du noen gang tenkt på hvilken utrolig påvirkning internett har på oss? Og da tenker vi ikke på irriterende reklame, timelang scrolling på Facebook eller hvordan vi kan lese om andres opplevelser i en blogg. Det vi tenker på er all den nyttige informasjonen man ellers aldri ville ha fått eller hatt kjennskap til.

Hvordan hentet man informasjon før i tiden? Hvor mye kortere tid trenger du i dag for å finne ut noe om makroøkonomi? Eller hvem som vant 5 mila i forrige VM? Hadde du kommet til å høre på den musikken du gjør i dag, om det ikke hadde vært for internett? Ville du ha funnet dine gamle venner fra utvekslingsåret i USA om det ikke var for internett?

Vel, internett har mange positive trekk, men mange liker likevel ikke at de er overvåket og kan spores om det skulle være aktuelt. Derfor skaffer de seg en VPN nettverk som gjør at de blir helt anonyme på nett.

VPN kan være fint på mange måter, men kan også skjule viktig informasjon man kan komme til å trenge.

Ulemper med VPN

VPN er en tjeneste som har kommet mer og mer i søkelyset de siste årene. VPN skjuler nemlig alle spor, slik at du kan surfe på voksensider og gamble helt i fred. IP-adressen din blir skjult og du kan til og med få fullversjoner av abonnement du ikke hadde tilgang til.

Hva skjer om du skulle komme ut for en ulykke? Skulle man kollidere på en stor motorvei, vil man garantert bli funnet raskt og hjulpet til sykehus og undersøkelser. Men hva om du bruker VPN på fjellet? Nå vil du være helt skjult for omgivelsene. Vel vil mange si, det vil jo også være tilfellet for dem som ikke bruker VPN. Poenget er at alle spor i forkanten av hendelsen vil også være skjult, fordi sporingen av din plassering ikke fungerer med VPN. Dermed blir det enda vanskeligere å finne deg.

Det samme gjelder når det er snakk om sporing av datahistorikken. Dersom du har interesse for strikking, og du bruker VPN, så vil du aldri få med deg de beste tilbudene, fordi du nå er nødt til å oppsøke dem selv. Det vil ta lang tid og du vil garantert gå glipp av en del.

Mange bruker VPN for å gjøre ting som er på kanten av loven. Det kan handle om konkret kriminalitet, mens andre handlinger ligger i gråsonen. Det handler om å kunne få tilgang til serier som kun sendes i USA og andre land, det handler om å spille kasino på nett selv om myndighetene har begrenset tilgangen, eller å følge etter mennesker de ikke skal.

Det er ingen som vet hva myndighetene vil gjøre med dette, men det kan jo godt hende de vil etterforske det på et senere tidspunkt.

VPN er supert for anonym surfing

Mange henter ut mye informasjon fra det åpne internettet som de kan bruke til å skaffe seg produkter billig eller skape egne leveveier ved å tilby produkter andre vil ha. Dette er svært positivt med internett.

Dette kan man gjøre helt anonymt med VPN. Det er kanskje det beste når man er ute etter nye markeder eller produkter du vil ha for deg selv. Kanskje er det nesten tomt for et produkt, og da kan du bli den siste som får tak i produktet.

Du legger overhode ikke igjen noen spor, noe som gir deg en mulighet til å søke på andre typer produkt enn hva som er vanlig uten at man øker oppmerksomheten rundt det. Har du derfor funnet et produkt som kan gjøre deg rik på kort tid, er det positivt at bare du vet det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *