Terje E.

Kjøpe ny bil? – Kanskje er bilimport noe for deg?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Enten du skal kjøpe helt ny bil eller ønsker en som er gått noen mil, kan det lønne seg å bruke litt tid på å finne ut av hvor du kan få den beste handelen. Flere nordmenn får opp øynene for utenlandsimport når de skal handle sin nye bil.

Fordeler
Økonomisk er det tradisjonelt mye å spare på å kjøpe bil i utlandet. Tyskland er landet som er mest populært når nordmenn ønsker å importere bil, det er også her besparelsen normalt er høyest. Bilavgiftene i Norge er høye og kursen på euro er I dag veldig gunstig i forhold til kronen.

I tilegg er ofte standardutstyret i utlandet bedre enn det du får fra en nybil i Norge.

Hva må du passe på?
Ved kjøp av bil i utlandet bør du dra ned og se på bilen før du skriver kontrakt. Å kjøpe bil usett er ikke å anbefale da fellene kan være mange. Vær også påpasselig med at kontrakten er utfyllende, få hjelp av en kyndig person hvis du ikke er flink med bil. Husk på at det kan være svært vanskelig å få kompensasjon hvis bilen ikke skulle holde mål. Mange velger derfor å kjøpe importbil gjennom de mange firmaer i Norge som driver med dette.

Økonomi
bil-import-mercedesNår man kjøper en bil i for eksempel Tyskland, er det ikke kun kjøpesummen du må regne med. Selv om det tradisjonelt sett er rimeligere med bil i utlandet, er det noen kostnader som kommer i tillegg til selve kjøpesummen. Det kan være fornuftig å sette opp et regnestykke på forhånd, slik at du vet nøyaktig hvor mye bilen totalt sett vil koste deg. Hvis besparelsen blir liten kan det hende du kan spare deg turen og heller handle tilsvarende bil i Norge.

Hvis du handler bilen hos en forhandler vil moms komme i tilegg til kjøpesummen. Dette vil du imidlertid få refundert i ettertid da nordmenn ikke skal betale moms i utlandet. Moms på 25 % må betales på grensen til Norge. Bilen må fortolles og registreres når du kommer til Norge. I tilegg må den også godkjennes. Det tilkommer en engangsavgift når du innfører en bil til Norge for første gang. Avgiften er størst når det er ny bil og reguleres nedover jo eldre bilen er. Veteranbiler trenger ikke betale engangsavgift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *