Terje E.

Klipp kredittkortet i to

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kredittkort er nøkkelen til overforbruk og dårlig økonomi. Få et debetkort slik at du ikke kan heve mer enn du har innestående på bankkontoen din.

VISA,  AMEX og Diners er de mest vanlige kredittkort nordmenn bruker i dag. Alle disse kortene kan brukes til kjøp i stort sett alle butikker og på nettet. Bankene har vært så smarte å utstede disse kredittkortene med mulighet for å overtrekke. Slike kort fungerer i virkeligheten som et forbrukslån, at man låner penger til forbruk. Og slike lån er som kjent ikke de aller gunstigste…

Det er en veldig god business for banken da mange mennesker bruker muligheten for overtrekk i trange perioder. Overtrekk straffes av banken med høye gebyrer og renter. Mange mener at det er greit å ha denne muligheten hvis en nødssituasjon skulle oppstå.

Les også: Alternativer til bankkort

Folk med dårlig økonomi bruker kredittkort!
Sannheten er at kredittkort er en veldig dårlig løsning. Alle burde ha en sparing til slike situasjoner slik at man unngår gebyrer og renter når uventede utgifter skal betales. Hvorfor ha et kredittkort hvis du ikke skal overtrekke? Du har vel en sparekonto du kan bruke, når det røyner på, eller?

Sannheten er at mange folk med kredittkort har en usikker økonomi. Når jeg er på Elkjøp og ser folk dra  kredittkortene deres gjennom automaten kan jeg ikke la være å tenke på hvorfor de har valgt et kredittkort istedenfor enn et debetkort. Det gir ikke mening å buke kredittkort hvis du har en fornuftig økonomi.

Les også: Debet- og Kredittkort – hva er forskjellen?

Bruk kontanter
Den beste løsningen er å heve kontanter slik at du alltid har penger på deg. Kontant betaling av varer gir deg samtidig en bedre føling av hva du egentlig betaler. Det gjør verre å skulle betale med kontanterer i forhold til å dra kortet gjennom maskinen. Med kontanter i lommen kan du også lettere holde styr på hvor mye du bruker og har brukt den siste tiden. Du har lagt et budsjett og dermed har du bestemt hvor mange penger du har til rådighet hver måned. Hev kontanter som tilsvarer en ukes forbruk og lov deg selv at du ikke bruker mer enn du har tatt ut.
På denne måten har du et bedre overblikk over økonomien din.

Debetkort
Du trenger ikke bare bruke kontanter. Bestill et debetkort hos banken din. Debetkort er f.eks. Mastercard, Maestro og VISA elektron og kan brukes like mange steder som vanlige kredittkort, også i utlandet. Det kan du bruke til innkjøp på nettet og andre steder hvor det gir mening å bruke debetkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *