Terje E.

Likhet for alle fadderbarn

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

For at ingen fadderbarn skal føle seg utenfor, har enkelte fadderorganisasjoner lagt seg på en profil hvor hver enkelt fadders bidrag går til en felles kasse, hvor de budsjetteres og brukes til alles beste. På den måten får alle fadderbarna glede av alle donasjonene som kommer, da de som oftest går til utvikling av skole, sykehus, helsetjenester og andre ting som er nødvendige i det aktuelle området barna bor i.

Likevel vil hver enkelt fadder bli tildelt et barn det kan betrakte som «sitt» og ha kontakt med, slik at alle barna får hver sin fadder de kan holde kontakten med, uavhengig av hvor mye hver enkelt fadder bidrar med uten noen kjenner til de eksakte beløpene utover dem som sitter i organisasjonens regnskapsavdeling.

Ideologien i en barneby er å skape en så familiær situasjon som mulig, fortrinnsvis for foreldreløse barn, slik at de får en trygg og god oppvekst, med muligheter for utdannelse de ellers ikke ville hatt andre steder.

Les også: Hvorfor bli fadder? | En gang fadderbarn, alltid fadderbarn

Noen fadderbarn bor fortsatt hjemme hos sine foreldre eller annen familie, men via fadderprogrammet de deltar i, får de også muligheten til skolegang samt økonomisk trygghet med tanke på fremtiden. Foreldrene eller familien får generelt ingen støtte ut over det som er øremerket barnet, men likevel bidrar dette til å bedre barnets families levevilkår, da det at barnet er omfattet av et slikt program.

I dag finnes det millioner av barn og familier verden over som på en eller måte er omfattet av et fadderprogram, og trenden går i tydelig retning av at flere etter hvert skal få glede av å delta i en eller annen variant av det samme.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *