Terje E.

Metallsøking – en hobby for hele familien

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det finnes mange hobbyer, som en kan være felles om som familie.  Dette kan være alt mulig rart, men en av de gode ting med en felles familiehobby, er at alle kan gjøre noe sammen. En av de litt mer spesielle hobbyer for familien, er metallsøking. Ofte begynner kanskje en slik hobby, med at pappa i huset har denne interessen og drar ut for å lete etter skjulte skatter. Etter hvert blir barna interessert og til slutt er det en felles hobby for hele familien.

Og det er en hobby som ofte blir belønnet med funn av ulike objekter, de som må kastes i søpla og så de som glitrer av gull. Det kan være litt demotiverende, men allikevel kan man ha hatt en spennende tur. De sistnevnte finner en ikke så ofte, men de dukker opp en gang i blant. Og om en gjør litt undersøkelser først, så blir sjansen for funn noe større. På vinteren er det kanskje ikke så interessant å være ute å søke, men så kan den mørke og kalde tiden brukes til å lese litt historie. Det finnes mye informasjon på nettet og i lokale gamle bøker, om hvor det kan finnes godsaker skjult i jorden eller kanskje i en liten innsjø.

Det er nok mange lykkejegere ute og søker, de samme som kanskje prøver å tjene seg kjapt rike på andre ting, som netthandel, gambling på nettet som f.eks. NorskCasinoHex, kjøpe og selge ting på torget på Finn.no, aksjehandel, eller andre ting litt utenom allfarvei. Lykkejegere er kreative, men finner som oftest ut at det ikke finnes noen snarvei til rikdom.

Finn skatter over hele Norge

Det er mange funn som gjøres nesten hver dag av metallsøkere over hele Norge. Med tanke på historien, så er det nok flest funn som gjøres på Østlandet, men det blir selvsagt også gjort interessante funn andre steder i Norge. En kan finne gamle sølvmynter, smykker, gamle kuler fra geværer, medaljonger og mye annet. Så snart metallsøkeren gir lyd fra seg, stiger spenningen for hele familien.  Og det finnes en del under jorden som venter på å bli funnet.

De som er mest aktive, finner rundt 200 sølvmynter på et år, de fleste fra 1600 – 1700-tallet. Ikke verst med tanke på at det kun er en hobby for folk flest. Når dere finner gamle mynter eller andre verdisaker, så bør de renses forsiktig med tanke på at de har ligget i jorden i kanskje flere hundre år. Og er de veldig gamle, så må en melde fra til myndighetene. Dette gjelder spesielt mynter som er fra før år 1650 og andre gjenstander som er fra før år 1537, da reformasjonen begynte. 

Du kan ikke beholde alle gamle mynter

Metallsøking er en avslappende hobby

Selv om det ikke blir til de store funn, så er det fortsatt utrolig avslappende for kropp og sjel å vandre rundt på et jorde, i en skog eller på stranda. Gå og tenke på at det på samme plassen, for hundrevis av år siden, kanskje lå hus der, en kunne se så langt øyet rekker og kun se naturen. Eller det kan ha funnet sted et slag mellom to rivaliserende grupper.

Mange sier at det å gå rundt med en metallsøker, er som balsam for sjelen og en kan stresse ned og la tankene vandre. Og det er faktisk sant. En bør ikke glemme at det faktisk også er god mosjon. En kommer ut i frisk luft og får gått en del kilometer på en ettermiddag, mye sunnere enn å ligge på sofaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *