Terje E.

Om å ta fadderbarnet med seg hjem

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Ettersom årene går og fadderskapet utvikler seg, og kontakten begynner å bli riktig god, reiser man kanskje også over en eller flere ganger for å besøke fadderbarnet sitt, noe s pleier å være en fin opplevelse, ikke bare for fadder og fadderbarn, men kanskje for hele barnebyen, dersom barnet bor i en slik.

les også: Hvor ofte hører man fra fadderbarnet?

Besøk utenfra er alltid kjærkomment, og i enkelte tilfeller kommer spørsmålet om hvorvidt det er mulig å få fadderbarnet på besøk hjem til seg selv. Under ferieoppholdet kan det som regel ikke arrangeres at et eller flere barn kan delta på utflukter i nærområdet, og det å ta et fadderbarn med seg hjem på visitt er dessverre i de aller fleste tilfeller så godt som helt umulig. Ikke nødvendigvis fordi det er feil eller på annen måte galt, men lovverket både i Norge og andre land, stiller svært strenge krav til at man skal kunne ta foreldreløse barn over grensene. Dessuten kan det være følelsesmessig ufornuftig, da et slikt besøk vil være tidsbegrenset og barnet før eller siden er nødt til å reise hjem igjen.

Les også: Gi et fadderbarn i gave

Skal det i tillegg være en representant for fadderorganisasjonen med på reisen, vil dette også gå ut over alle de andre barna, da man tar en ressurs fra dem, utelukkende for å følge med det reisende barnet. En annen ting er de språklige og kulturelle forskjellene, og da ofte også er snakk om traumatiserte barn, kan  det  være uheldig å ta dem ut av de trygge rammene de lever i til daglig. I tillegg er det dyrt da man i praksis reiser frem og tilbake flere ganger, så hvis man virkelig vil være mye sammen med fadderbarnet sitt, er det bedre å reise et par turer i året i stedet for.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *