Terje E.

Nyttig oversikt over de forskjellige typene bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Alkovebiler

På alkovebiler så er det egentlig en varebil som er litt forvokst. Her får du hele delen der du bor bak i bilen som en kassebil, mens du har ekstra soveplasser over sjåførplassen. Det gjør at det blir ekstra sengeplasser. Derimot er det litt vanskeligere å få den frem overalt på grunn av høyden.

Delintegrerte biler

Alkovebilene var i lengre tid de mest populære, siden det ofte var hele familien som dro på tur. I nyere tid så er det gjerne også bare par som drar på ferd ut på veien. Derfor ble delintegrerte biler mer populære. Disse er nesten helt like som alkovebilene, altså en front fra en kassebil/varebil og boenheten bakpå. Her får du litt mindre plass, siden høyden er redusert. Noe som gjør at det er færre soveplasser, men enklere å få bilen frem overalt.

Les også: Skal du velge bobil eller campingbil?

Helintegrert

Dette er på en måte den luksusen du strever etter når du har blitt vandt til å feriere i bobil. Her får du noe av det beste fra de andre bilene pakket inn i en. Stor plass til sjåføren for oversikt og god komfort under kjøring. Størrelsen er også midt i mellom de to andre typene over. Dette er en bobil som er bygget fra grunnen av til å være bobil og det merkes.

Utover de modellene over som er de mest vanlige bobilene så finnes det også campingbusser, spesial bobiler og noen van typer som fungerer som bobil. En campingbuss er på en måte en vanlig buss, som er innredet som om det var en liten leilighet, med god plass. Den er litt større enn de andre typene, men skal du langt er det å anbefale. Noen biler, gjerne typen van er også ombygget til å kunne ha overnattingsmuligheter. Her får du ikke luksusen med dusj og toalett, men en litt bedre overnatting enn i telt. Til slutt har du også muligheten til å spesialbygge din egen bobil og her finnes det alt mellom himmel og jord av muligheter og typer. Se litt rundt på Finn.no så får du deg gjerne en god latter av noen kreative forsøk, mens andre kan man høste gode tips fra.

Les også: Viktig å huske ved kjøp av brukt bobil

Hvilken type du bør ha kommer som du ser helt an på behovet ditt. Helintegrert bil er blitt det mest populære og kan være en pekepinn på hva andre er ute etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *