Terje E.

Viktig å huske ved kjøp av brukt bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Er det på tide å bytte ut den gamle bobilen, eller er du førstegangskjøper av bobil? Ja, det er et stort valg for deg som ikke har hatt bobil før og du som har en er kanskje vandt til å kjøpe en bobil brukt. Det er selvfølgelig mye å spare på å kjøpe brukt bobil, men det er mye å huske på for å ikke svi seg. Litt som når du kjøper en bruktbil er det å handle bobil, men her så er du jo også avhengig av at alt interiør og funksjoner på utstyr er velholdt og fungerende. Det er gjerne lettere å finne ut av på mindre utstyrte bobiler.

Les også: Oversikt over de forskjellige typene bobil

Når du skal se på en bobil, så er det en stor fordel å ta med seg en mekaniker eller god bekjent med interesse for bil. For det er mye av de vanlige tingene som skal sjekkes ved kjøp av brukt bobil. Bremser, Dekk, Clutch, Støtdempere, Drivstoff forbruk, motoren, understellet, elektrisk anlegg, opplegg for gass, toalett, rust og karosseri. I tillegg til alt dette så er det også viktig å passe på kjørelengden på bobilen. Har den kommet opp mot den magiske 100.000 kilometer grensen, så er det en fordel at register reim er skiftet. Få dette bekreftet ved å få kvittering for utført jobb.

camper in viaggio in italia, umbria e toscanaEllers så er det kanskje greit å vite at du kan få handlet brukt bobil hos forhandlere også. Det er ikke bare privatpersoner som selger dem. Hos en forhandler så går de gjerne gjennom bobilen for deg på forhånd og det gjør det litt sikrere. På toppen av dette så tar gjerne en forhandler å gir deg en garanti tid, slik at det ikke er noe problem den perioden om det skulle oppstå noe. I stedet for å forhandle for mye på pris, så er det ofte bedre å avtale litt lengre garantitid, det vil lette deg veldig om det skulle oppstå noe.

Flere ting å huske på?

Valget er tatt om at du skal kjøpe helt ny bobil, deter det som frister deg og familien mest. Her skal det ferieres for alle pengene på fire hjul. Du har kanskje prøvd deg litt frem og leid en bobil for første sesong og vet hva du er på utkikk etter.

bobil-6-liteNår du skal velge type bobil, så er det viktig å tenke igjennom hva slags bil du ønsker deg. Det finnes alkovebiler, del integrerte biler, Hel integrert, campingbuss, spesial bobil og van. Alle har sine styrker og svakheter. Når du har fått valgt type bil så er det viktig å slå fast når på året du kommer til å reise. For om vinteren er det veldig kaldt og om sommeren så er det veldig varmt. Isolerte bobiler er anbefalt på vinterstid, de sørger for at det holder seg varmere inne i bobilen. På sommeren så er ikke dette så nødvendig, om du da ikke har planer om å ha air condition i bobilen og holde varmen ute med isolasjonen. Isolerte biler vil også ha påvirkning på lommeboka, da de er noe dyrere.

Så er det ekstrautstyr som gjerne tar mye plass. Her er det snakk om ekstra senger, dusj og toalett. Skal du reise mye mellom campingplasser og plasser som er laget spesielt for bobil turister så vil du ikke trenge dusj og toalett. I villmarken så er det derimot utrolig deilig og kunne få skylt av seg litt og gått på do i bobilen.

Sjekk hva det koster i forsikring også, jo dyrere bil, jo dyrere forsikring.

Les også: Forsikring til bobilen din

Det er mange valg å ta, men forhør deg gjerne med tidligere bobileiere i nabolaget eller vennekretsen. Du kan få mange gode tips til bobilkjøpet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *