Terje E.

Skal du velge bobil eller campingbil?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er mange valg som skal tas før du finner den rette måten å bruke ferien på. Bobil har de siste årene blitt veldig populært, men kanskje en campingbil kunne vært noe i stedet? Det står mye om dem begge på internett og likhetene er mange. Det er kanskje ikke så rart. Siden både bobil og campingbil er det som blir brukt som betegnelse for det samme.

Ja, du leste riktig. Det er navn på samme ting.

En bobil eller campingbil som det heter har lengst vært kjent som Campingbil, men har i de senere år gått over til å hete bobil i stedet. De som markerte dette mest var Norsk Bobilforeningen som byttet navn for en del år tilbake. Kjært barn har mange navn og det brukes også flere: Autocamper(dansk), Reisemobil(tysk) og Husbil (svensk). Så du vil nok støte på disse uttrykkene ute på veien.

Les også: Et godt tips før du kjøper bobil er å leie bobil

På mange forum på internett så er det masse diskusjoner rundt dette, hva som skal brukes om hva og om en bobil er større enn en campingbil. Men det er altså samme sak. Sjekker du Wikipedia så vil du se at om du søker etter campingbil eller bobil så leder de til samme artikkel, om bobil, og setter standarden for hva som blir mest brukt. Valget ditt blir nok heller om hvilken type bobil du skal skaffe deg. Og da kan du velge mellom alkovebiler, halv og helintegrert bil eller spesial bygde bobiler. Les om de forskjellige modellene her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *