Terje E.

Ser banken hva du bruker penger på?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Vi har alle noen mørke hemmeligheter som vi ikke forteller noen, men vi legger ofte igjen noen spor. De stedene hvor vi legger igjen mest tydelige spor, det er i kontoutskriften. Her kan man se hvor man er, hva man bruker penger på og ikke minst hvor mye man bruker. Det veldig mange lurer på er i hvor stor grad bankene kan se dette og hvordan de kan bruke det.

Den seneste tiden så har det vært et enormt fokus på nettopp dette. Grunnen til dette er at DNB nylig sendte ut et brev til kunder som hadde hyppige transaksjoner til casino. Her truet de med å avslutte kundeforholdet dersom kunden fortsatt med transaksjoner. Dette ble sendt ut til flere kunder og flere av disse spør seg selv nå hva bankene kan se.

Så kan banken se alt du bruker penger på?

Ja, banken kan se hva du bruker penger på. De har likevel ikke lov til å snoke og dette er noe bankene setter høyt. Man har kun lov til å sjekke kontoen din om du ringer for å sjekke transaksjoner eller hvis du har et kundeforhold som er i mislighold. Brevet ovenfor som DNB sendte traff nok kundene rett i hjerterota men mest sannsynlig så har de automatisk generert en liste over kunder som har slike transaksjoner og deretter brukt denne for å sende ut brev.

Bankrådgiveren som eventuelt har tilgang på kontoen din har taushetsplikt. Det betyr at ingenting om ditt kundeforhold vil noen gang lekkes ut til andre. Hvis du bor på en liten plass og du er usikker på om du ønsker at din bankrådgiver skal ha denne muligheten så kan det være greit å bytte til en annen bank.

Burde jeg være bekymret over dette?

Nei, i utgangspunktet så er det positivt at bankene kan se hva du bruker penger på. For selv om det kanskje kan være kjedelig å legge igjen spor etter besøk på en strippeklubb eller annen mystisk plass så kan det være greit å ha noen som følger med på om du blir svindlet eller ikke. Det er veldig mange nordmenn som hver dag blir ringt opp av banken, hvor banken har stoppet en mistenkelig transaksjon.

Så er det forskjellige meninger om hvor mye banken skal vite om deg og detaljstyre deg. Vi tror at norske banker bruker informasjon korrekt men dette er noe man burde følge med på. Om man snakker med banken å føler at de vet for mye så bør man snarest ta kontakt med ledelsen for å melde om sin opplevelse. Personvern er utrolig viktig for banker og alle andre bedrifter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *