Terje E.

Service på bobilen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Service på bobilen er noe av det viktigste du kan foreta deg. Ønsker du å unngå skader på den feriebilen en bobil er så har du mye igjen for å gå litt nøyere igjennom alt du kan selv, før og etter vinteren. En ting er det funksjonelle som gjerne en mekaniker bør se igjennom før EU kontroll og slikt. Motor, bremser og understell tar de fleste å etterlater til andre, mens utvendig og innvendig vedlikehold er det greit å ordne med selv.

Før vinteren kommer så er det viktig å gå igjennom litt praktisk, enten om du skal lagre eller bruke bobilen. Er det nok kjøleveske, og kan den tåle kulden som kommer? Det kan du få målt på en bensinstasjon eller selv med en glykolmåler som sjekker hvor mye kjølevesken tåler.  Et godt batteri tar deg langt og sørger for at du vil få start selv i mange minusgrader. Bytting av olje, samt skifte drivstoff filter og ha gode bremser og dekk for et variert vinterføre.

Les også: Utstyr til bobilen

På selve bo-delen i bilen så er det viktig å rengjøre godt før vinteren. Her kan det være glemte glassflasker som kan fryse og sprekke, eller skitt som fester seg utvendig og i lister som kan samle opp vann. Vannet fryser og kan da sprekke opp forskjellige steder, noe som vil ødelegge bobilen enda mer ved at det nå er lekkasje i bilen.

Så kort oppsummert: Pass på å ha bobilen inne til sjekk hos et verksted for alt det som er maskinelt og for drift av bilen før vinteren eller sesongen. Alt som er flytende kan fryses(toalett, dusj, vanntanker, varmtvannsbereder, kloakk osv…) og bør tømmes eller fjernes, samt at kjølevesken må sjekkes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *