Terje E.

Tips og triks for webgründere som vil ha en ekstra inntektskilde

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Som webgründer er det allmenn kunnskap at man må ha flere inntektskilder for å lykkes. Prosjekter kan være usikre og risikofylte, så man gjør smartest i å sikre seg inntekter fra flere hold samtidig. Målet er da at flest mulig av inntektskildene blir passive, slik at man hele tiden kan jakte nye prosjekter mens pengene flyter inn. Her er noen tips og triks du kan vurdere for å diversifisere dine inntektskilder.

Lag et engasjerende online kurs eller e-bok

Del din kunnskap og ekspertise ved å lage og selge en e-bok eller et online kurs. Dette kan være innenfor ditt fagområde eller noe du er lidenskapelig opptatt av. Kanskje du elsker sportsbetting og besitter gode kunnskaper innen hvordan plassere oddsspill på en strategisk, vinnende måte? Markedsfør så kurset ditt gjennom betalte annonser, på SoMe, via din egen nettside og sett opp en e-mail kampanje. Et tips er å gi kurset til lav pris eller gratis i en prøveperiode mot ærlige testimonials som du senere kan bruke i din markedsføring.

Veien til affiliate-suksess

Trikset for å oppnå sukess som affiliate, er å delegere eller outsource arbeidet. Man har gjerne allerede både webside, e-mail-lister og sosiale medier satt opp. Å kontinuerlig promotere produkter og tjenester i disse kanalene krever tid som du ikke har. Ansett derfor en frilans SoMe-manager eller en digital markedsfører hvis ene arbeid blir å ta seg av å skape og publisere innhold rundt dine affiliates-produkter. Dette vil koste litt i start, men snart går du i overskudd når inntektene fra affiliates overskrider kostnadene for frilanseren.

Annonsering og betalte samarbeid

Selg annonseplass på nettstedet ditt til relevante annonsører. Dette kan være bannerannonser, tekstannonser eller anmeldelser. Du kan også samarbeid med merkevarer og selskaper for å lage sponsede innlegg på nettstedet ditt eller i andre kanaler som sosiale medier. Sørg imidlertid for å samarbeide med etablerte aktører som kan betaler i penger og ikke bare i gratis produkter/tjenester i bytte for denne eksponeringen.

Konsulenttjenester

Tilby dine ferdigheter og ekspertise som konsulent innenfor ditt fagområde. Dette kan være alt fra webdesign og markedsføring til SEO og sosiale medier. Portaler som Upwork og Fiverr setter sammen bedrifter og enkeltpersoner som ønsker et oppdrag utført, med personer som har ekspertisen de trenger. Hvis du har programmeringsferdigheter, kan du vurdere å utvikle og selge en app som løser et problem eller tilbyr en nyttig tjeneste. Ellers kan du naturligvis selge programmeringsferdighetene dine til noen som sitter med en ide, men uten programmeringsferdigheter.

Husk at det å ha en ekstra inntektskilde krever tid, innsats og dedikasjon. Velg en metode som passer best for deg og din virksomhet, og vær tålmodig mens du bygger opp inntektsstrømmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *