Terje E.

Tips til å holde bloggen din trygg

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Bloggen din er din baby. Du har funnet en nisje og skrevet en rekke artikler som har ført til stor suksess. Men forestill deg at hele bloggen har forsvunnet en dag du våkner og slår på PC-en. Nettstedet ditt er hacket, og artiklene er slettet. Det harde arbeidet du har lagt ned og fremtidige inntekter er forduftet.

Skummelt å tenke på, ikke sant? Hvert 39. sekund slår en hacker til, hver eneste dag. Derfor bør du sikre bloggen din og gjøre den så trygg som mulig. Hvis du følger tipsene nedenfor vil du kunne sove bedre om natten, vel vitende om at ingen kan tukle med babyen din!

Det kan lønne seg å bruke litt tid på å sikre bloggen din…

Bruk en passordbehandler

Når du har en blogg må du opprette mange nye kontoer: WordPress-konto (eller en annen bloggplattform), vertstjeneste og jobb-e-post. Dette er bare toppen av isfjellet, og kommer i tillegg til kontoer du bruker på Instagram, live casino, Twitter eller hva det måtte være. Da blir det mange passord å holde styr på.

For å holde den personlige informasjonen din trygg bør du droppe nettleserens innebygde passordlagring og heller bruke en separat passordbehandling. Det vil kryptere alle passordene dine og holde dem trygge under en digital lås og nøkkel. På nett finnes det mange leverandører som både er pålitelige og helt gratis å bruke.

Bruk en VPN

VPN krypterer alle dataene dine og gir deg en alternativ IP-adresse fra et hvilket som helst sted i verden. Hvorfor trenger du en VPN? Hvis du skulle bli hacket vil hackeren kun se meningsløse symboler som ikke kan brukes til noe. Det anbefales at du betaler for en VPN-tjeneste for å få tilgang til den mest avanserte VPN-teknologien som finnes til enhver tid.

Overvåk kommentarfeltet

Kommentarfeltet kan være et brutalt sted. Enten det er snakk om sosiale medier, blogger eller andre steder på internett, må man alltid være forberedt på å støte på mobbere og spammere. Sørg for at kommentarene ikke er støtende for deg eller noen av leserne dine. Bloggen din skal være et trygt sted for alle.

Vær på utkikk etter kommentarer med ukjente lenker, da disse kan inneholde skadelig programvare. Hvis noen legger ut en kommentar med en lenke kan du holde musepekeren over den og se om den er sikker. Hvis den starter med «https» betyr «s» at nettstedet er sikkert. For sikkerhets skyld bør du slette alle kommentarer med lenker som ikke har denne «s»-en.

Vær forsiktig med å legge ut personopplysninger

Når du mottar positive kommentarer på bloggen og chatter med lesere er det lett å begynne å stole på dem. Men uansett hvor mye du elsker leserne dine bør du aldri svikte deg selv og utgi informasjon du ikke burde utgi. Selvfølgelig er de fleste av leserne dine genuint interessert i innholdet ditt og liker å lese bloggen og snakke med deg. Men vær klar over at hackere finnes overalt, kaster ut agn og bare venter på at brukere skal falle for det.

Svar aldri på personlige spørsmål fra fremmede, uansett hvor pålitelige de fremstår. Dersom du bruker sikkerhetsspørsmål for kontoene dine bør du sørge for å holde svarene på disse spørsmålene krypterte, selv om det innebærer å lyve om navnet på ditt første kjæledyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *