Terje E.

Tjen enkle penger på båten din

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Man hører alltid at båt bare er et stort tapsprosjekt, men dersom man er villig til å gå inn for det er det faktisk mulig å tjene penger på båten sin. Dette kan man gjøre ved å drive båtutleie, og det er faktisk ikke så mye styr som man kanskje skulle tro, og når man har fått inn en rutine er det fort gjort.

Så nå lurer du sikkert på hvilke båter som kan leies ut? Strengt tatt er det mulig å leie ut hvilken som helst båt, men det er mye mindre marked for små joller enn det er for cabincruisere. Folk som vil leie båt vil gjerne ha en båt med en del soveplasser og godt med plass, og gjerne en uke eller to i strekk. Så om man har en stor, fin båt stående er det godt mulig å tjene gode penger på den om sommeren.

Prisen man får for å leie ut båten avhenger nok en gang av størrelse og standard, men fine båter med sengeplass for 6-8 personer kan fort bringe inn 10 000 kr i uka i fellesferien. Disse prisene har tatt utgangspunkt på østlandet, og de er trolig lavere nordover, men muligens høyere i sør.

Les også: Slik kjøper du din første billige bruktbåt

Så hvordan går man frem for å leie ut båten?
leie-batHer har man to muligheter: enten via et firma som driver med utleie av båt, eller finne seg en leieboer selv via nettmarked som Finn eller på andre måter.

Begge disse har både fordeler og ulemper, men dersom du vil ha penger uten å gjøre stort for det er nok et utleiefirma den beste løsningen. De ordner det meste for deg, og har ting som kontrakter og forsikringer ordnet fra før av, og du slipper å tenke på dette. I tillegg gjør de jobben med å skaffe kunder, så du slipper å få innboksen din fylt med spørsmål og forespørsler.

Ulempen med et slikt firma er selvfølgelig at de skal ha sin del av kaken, og at du dermed får mindre igjen for utleiet. I tillegg får man jo ikke møtt personene du skal leie ut til, noe som kan føles litt rart for mange, da de faktisk skal leie din private båt.

Les også: Leie båt – helt enkelt

Om du vil leie ut som en privatperson til en annen må du først og fremst lage deg en god kontrakt. Dette er veldig viktig! Denne bør inneholde all informasjon om betaling, depositum og utleiedato, men også mye om hva man skal gjøre dersom det blir skade på båten eller lignende. Det er også viktig at man sjekker opp om man har forsikring som godtar utleie, da mange forsikringsselskapet har egen utleieforsikring som kreves for å leie ut båten.

Les også: Hvordan få råd til drømmebåten?

Når du skal finne en leietaker bør du bruke god tid og finne en som er godt kjent med båt fra før av, og som respekterer båten og eiendommen din. Med mindre du virkelig vil tjene penger så fort som mulig er det bedre å vente en stund til du finner en du stoler på, enn å la en du er usikker på ta kontroll over båten din. For selv om du har egen utleieforsikring må du trolig betale en god egenandel om noe skulle gå skeis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *