Terje E.

Vinterkarantene. Hva kan du finne på?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Årets jul har ikke vært helt tradisjonell. Mange av oss  har ikke hatt like mye besøk som vi pleier, og julenissen var ikke like sjarmerende med maske på. Jula er ved veis ende, og rundt hjørnet venter kalde vintermåneder.

For mange blir denne perioden en tøff utfordring, derfor er det viktig at man holder seg fokusert, oppmuntret og samlet.
Det er ingen grunn til å henge med hodet. Det finnes mange flotte tips for å holde hyttefeberen på avstand, samt bringe litt glede og varme inn i den kalde vinteren.

Ring noen du er glad i

I en hektisk hverdag kan det hende vi glemmer å slå på tråden. Når vi nå alle sitter hver for oss, har vi ekstra tid til overs, og hva er vel et bedre tidsforbruk enn å ringe noen som betyr mye for oss? Det er sikkert noen der ute som ville vært veldig glad for en telefonsamtale.

Ta kurs på nettet

Personlig har jeg endelig satt meg ned for å lære tysk. Jeg kunne knapt navigere «hei» og «hadet», men nå leser jeg «Den unge Werthers lidelser» på originalspråket!

 Dette er noe jeg lenge har hatt lyst til å gjøre, men som jeg aldri har giddet å sette til side tid for. Hva er noe som du lenge har villet gjøre? Tegne et selvportrett? Blande din egen parfyme? Slå din nesevise onkel i sjakk? Ingenting er bedre for din psykologiske velvære enn å føle at du mestrer noe nytt.

Prøv nye spill

Det finnes en hel verden av spill der ute. Hvorfor ikke prøve noe nytt? Det er bra å dra frem noen fysiske brettspill eller en kortstokk for å samle familien. Hva med noen klassikere som Yahtzee, Monopol eller Uno? For deg som ikke liker brettspill, eller ikke har mulighet til å spille, så finnes det mange gøyale spill på internett. Cyberpunk 2077 var en fiasko, men på https://www.casinobernie.com/no/ finnes det noe for alle og enhver.

Skaff deg sommerkroppen du alltid har drømt om

Når man sitter skvist i tidsklemma er fysisk aktivitet ofte noe av det første som flyr ut av vinduet. Vel, nå finnes det ikke lenger noen unnskyldninger. Alt du trenger er en treningsmatte, litt viljestyrke, og en god teningsplan. Neste sommer kan du ha en strandkropp som alle og enhver kan beundre.

Kom deg ut i naturen

Dette er et punkt spesielt for oss byfolk. Mange av oss er blitt for vant til byens lys og glitter, mens også dens kjas og mas. I denne perioden hvor den urbane jungelen og alle dens distraksjoner ikke lenger er tilgjengelige, har vi en gylden mulighet til å finne tilbake til moder natur.

Skriv dagbok

Vi lever i historiske tider. Det føles kanskje ikke sånn når dagene virker nøyaktig like, og den eneste forskjellen mellom dem er nummeret i kalenderen. Hvis du zoomer ut og tenker litt i et større perspektiv, så er det sannsynlig at noen vil være interesserte i hvordan det var å leve gjennom en pandemi i fremtiden. Å skrive dagbok er dessuten en flott måte å få luftet tanker, øve hjernen, og få perspektiv.

Planlegg fremtiden

Det finnes et lys i enden av tunnelen. Hva vil du gjøre når vi kommer dit? Å planlegge aktiviteter for en post-pandemisk virkelighet kan hjelpe til å holde motet oppe og for å skape noe å glede seg til. Hva er noe av det første du vil gjøre når ting vender tilbake til normalt? Hvem blir den første personen du vil treffe? Hvor kunne du tenkt deg å reise?

Lær deg å lage mat

Når restauranter og gatekjøkken er stengt, og det eneste alternativet for fast føde er lokalbutikken, kan man enten sutre eller bli en mesterkokk i eget hjem.  Tidligere kunne jeg kun diske opp med vassen Bolognese og knusktørr Lasagne, men etter litt øvelse tryller jeg formelig på kjøkkenet. Dersom til og med jeg klarte å gå fra «zero» til «hero» kulinarisk sett – så burde du også klare det!

Dra på en virtuell reise

Det er ganske utrolig hva du kan gjøre takket være internett. Bare tenk på de som levde gjennom den siste store pandemien – den spanske influensaen – og hvor kjedelig det må ha vært å tvinne tommeltotter hjemme i 1918! Takket være Google Street View kan du reise hvor som  helst, og se verdens vidunder med egne øyne.

Arranger en fest med kompiser

Selvfølgelig oppfordrer jeg ikke til å invitere folk over på en fest hjemme hos deg. Festen bør arrangeres over kamera. Det er fortsatt mye gøy som kan gjøres. Utfordre hverandre i ulike spill, skål for bedre tider, eller simpelthen fortell vitser og ha det moro sammen med nære og kjære. Til tider er det mulig å glemme at alle sitter foran hvert sitt webkamera, og alt føles som før!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *