registreringsbolaget.se - nordiskdomanhantering.com - Nordic DomainHosting - svindel?

En tråd i 'Domener' startet av Tonny Kluften, 22 Feb 2011.

 1. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.970
 2. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Beklager , feilformulering, samme person som står bak begge firma skulle det være, men det spiller vel kanskje ingen rolle?
   
 3. sta Medlem

  Innlegg:
  523
  Det tror jeg spiller en velidg stor rolle faktisk. Jeg kan aldri i verden tenke meg at dette er akseptabel praksis og jeg tror at Kredittilsynet er svært interessert i å se nærmere på dette.
   
 4. neitakk

  neitakk Medlem

  Innlegg:
  11
  European Economy Control AB

  Det blir spennende å se på hva Finanstilsynet sier. Jeg tror jeg skal sende EEC ett brev der jeg forteller at jeg bestrider kravet som er rettet mot meg.

  Takk for støtte,
  hilsen
  neitakk
   
 5. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Du MÅ sende EEC et brev, evt. fakse dem, og si at du bestrider kravet, ellers vil det bare balle på seg for din del, selv om selskapet ellers kan være under gransking.
   
 6. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Mistenker at han egentlig ikke trenger det siden han allerede har sagt dette til NDH i utgangspunktet, og kravet dermed ikke engang er lovlig å sende til inkasso... men det er sikkert tryggere å sende den samme opplysningen til EEC også.
   
 7. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Har hørt at innkassoselskap ikke kan gå videre ved bestridte krav, men kan man bestride krav også førstehånd, hos de som sender deg fakturaen, og få stoppet videre "saksgang"?

  (hvis jeg f.eks. bestrider et statlig krav for TV lisens kan ikke de gå videre før man får en rettslig avgjørelse?)
   
 8. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Den som utsteder den første fakturaen har ikke lov til å sende krav det er tvist om til inkasso - og derfor også plikt til å informere inkassoselskapet om evt tvist dersom denne oppstår etter at inkassokravet er sendt.

  Med statlige krav er det derimot litt annerledes for å si det sånn, Picxx. De sender ikke til inkasso. De kommer og tar bilen din, selger denne og betaler lisensen for deg. Og ja. Det har de full rett til. Staten har ordnet det for seg selv vettu :)
   
 9. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Ja, det var et dårlig eksempel. Alle ved sine fulle fem vet jo at de må betale staten først og fremst, ellers mister de først bilen, så båten, huset, hytta, mopeden, hunden, kona og unga (nei, forresten...de får du betale på likevel, beklager :D ). Vet du om de bruker kona i arabiske stalige bordeller for å innkreve gjelden?

  Uansett, om jeg f.eks. tar en regning fra netcom (de er vel ikke statlige?), skriver bestrides på regningen og fakser det over til dem, da har ikke de lov til å gå videre med den fordringen før det foreligger en rettslig vurdering?
  Takker for oppklaringen der PA, det var jeg faktisk ikke klar over :)
   
 10. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Nei, det er i strid med god inkassoskikk (og forretningsskikk forsåvidt) å drive inn krav det er tvist om. Tvister skal behandles i rettssystemet dersom partene ikke finner fram til en løsning (og en tvist betyr at en slik løsning ikke har blitt funnet).

  Jeg vil likevel advare deg mot å spekulere i dette. Er kravet legitimt - de fleste krav er jo nettopp legitime - må du nok betale motpartens utgifter, rettsutgifter, osv. Blir fort dyrt, for å si det sånn :)
   
 11. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.459
  Jeg bestrider hver faktura som NRK (NORSK RIKSKRINGKASTING AS) sender.
  Par §6.1 i denne LOV 1992-12-04 nr 127: Lov om kringkasting [kringkastingsloven]. sier jo: Norsk rikskringkasting er et aksjeselskap. Lov om aksjeselskaper gjelder for Norsk rikskringkasting AS om ikke annet følger av denne lov. Kan være jeg har oversett noe :§

  Forresten så kommer på hver nye faktura tidligere beløp med. Jeg har spørt men får ikke oversikt at tidligere faktura ble kreditert - så nå har jeg flere faktura fra NRK hvor jeg blir fakturert for samme tjeneste.
   
 12. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Selvsagt skal jeg ikke spekulere i dette. Jeg betaler min skatt og avgifter med glede, for å si det slik.
  Jeg tror bare det er en mengde forbrukere som overhodet ikke har peiling på dette, som burde blitt gjort oppmerksomme på akkurat dette. (uten å drille seg ned og søke på "nordiskdomenhåndtering.com").
   
 13. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Sjekk fakturaen igjen. Det står "kringkastingsavgift", ikke sant - med et årstall bak? Avgift, mann, avgift. Du betaler ikke for en tjeneste som du påstår :)
   
 14. neitakk

  neitakk Medlem

  Innlegg:
  11
 15. Trygg Handel

  Trygg Handel Medlem

  Innlegg:
  26
  Kilde

  Hei neitakk!

  Det er flott at du sprer denne informasjonen videre! Det skulle dog vare hyggelig om du neste gang angav kilde for teksten du kopiert. Som det ser ut nå ser det ut som at du skrevet den selv... :)

  Kilde (med teksten i sin helhet): Nyheter: European Economy Control AB - Trygg Handel

  Mvh
  Per Fredrik J. Svedlund
  Adm. Direktør
  Trygg Handel AS
   

Del denne siden