Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Statlige finansierte nettsider

hansson

Langveisfarende
Det er kanskje ikke nytt at staten bruker Google Adwords. Men ihvertfall, jeg legger merke til at Altinn nå annonserer på Google for "Starte AS", det samme vi annonserer med for tjenesten Starte-AS.no.

Altinn synes altså at vi som tilbyr konsulenthjelp til etablerere bør saboteres av en statlig instans, hvis budskap er at "Etabler AS gratis". Siden det er såkalt gratis å etablere AS ifølge Altinn, er det kanskje på sin plass å spørre hvorfor staten da tar kr 5666 for å få registrert selskapet i Foretaksregisteret? Her burde kanskje Altinn tatt en kikk på markedsføringsloven.

De eneste som tjener på denne annonseringen er Google. Staten v/Altinn tjener jo absolutt mer på å ikke sabotere det private næringslivet, i form av skatter og avgifter (og i ytterste konsekvens økt verdiskapning fra de vi hjelper i gang) enn på å stikke kjepper i hjula. Vi betaler moms, skatt og arbeidsgiveravgift fra tjenesten vår, slik at Altinn kan finansiere millionoverskridelsene i de neste utviklingsprosjektene sine.

Når man ser på antall aktører som selger etablerertjenester for bl.a. AS er det jo klart at markedet ønsker og trenger tjenesten, så hvorfor skal da Altinn av alle instanser sløse penger på å forkludre? Jeg skjønner og støtter at Altinn informerer hvis markedet var preget av svindlere, slik det sannsynligvis har vært innenfor NUF-bransjen. Men det er ikke det, det sitter etter det jeg skjønner ingen på Malta og ringer rundt til innvandrere som ikke skjønner så mye norsk, for å lure på dem et AS og samtidig trekke kortet deres flere ganger...
 

zapotek

Medlem
Fantastisk! Enda en ny portal. Denne gangen en portal med oversikt over (*host* hvordan pengene blir sløst bort *host*) hvem som får hva i tilskudd, og som en bonus får vi sløst bort litt ekstra på å drifte denne portalen.
 

hansson

Langveisfarende
Vel å merke en portal som kun gjelder for tilskuddsordningene fra UD... da må jo alle de andre departementene asap pronto få laget seg sine egne tilskuddsportaler. Å samle hele opplegget på én og samme portal ville være å forlange litt for mye tror jeg.
 
A

aabbcc

Guest
Burde absolutt vært samlet på en side, men når det er sagt - jaggu på tide å få litt gjennomsiktighet i hva som får tilskudd rundt omkring.

Ser at portalportalen.no er ledig. Hadde vært artig å lage en portal til offentlige portaler...

abc
 

JBB

New Member
Det som også er viktig å huske på, er at det er veldig vanskelig å virkelig "kaste bort" penger på dette.

Si at halvparten av pengene som brukes her f.ex. går til hansens it og webdesignbyrå på gjøvik. Hva skjer da med disse pengene? Blir de borte? Nei, sannsynligvis vil da de ansatte og eierne i dette firmaet kjøpe andre ting de ellers ikke ville ha kjøpt, osv. Det vil altså si at de andre bedriftene i området (og evt bedrifter de kjøper fra lenger unna) vil få mer penger i kassa, og de ansatte der vil føle seg tryggere i jobbene sine, og igjen tørre å kjøpe ting de ellers ikke ville ha kjøpt, osv. Dette er rett og slett en mikromodell av hvordan samfunnets økonomi fungerer. Penger staten bruker på denne måten blir absolutt ikke borte, de bedrer samfunnets økonomi MYE mer enn 9 mill skulle tilsi.
Hadde staten tatt mindre i skattepenger hadde jo folk kunne arbeide for nyttige ting som ville stimulert økonomien kraftigere.
 

zapotek

Medlem
A portal a day keeps the doctor away.

Forbrukerrådet har for få portaler pr. idag, så dette må vi gjør noe med ;)

- Dagligvareportal kan gi forbrukerne mer makt -adressa.no

"Forbrukerrådet har utviklet og driver Finansportalen og Tannhelseportalen. Den siste ble satt i drift i februar i år under navnet «hvakostertannlegen.no».

- En dagligvareportal blir en enda større oppgave enn disse portalene. Derfor har vi anslått at det vil ta to – tre år før den kan være i drift. Veldig mye informasjon om priser og kvalitet er tilgjengelig på nettet allerede, og om to – tre år vil det være enda mer. Men for å få til en komplett tjeneste, trenger vi en bestemmelse om pliktavlevering slik vi har fått det i Finansportalen, sier Flesland."


Er det bare jeg som synes dette begynner å bli parodisk? Hvor mange offentlige portaler lanseres det egentlig i året? Hvor mange statlige portaler har sammenlignbare land?
 

hansson

Langveisfarende
Det er parodisk, og ganske ille hvis enda flere næringsdrivende må drive og pliktrapportere. Er det ikke viktigere for staten at lønnsomheten i næringslivet går opp enn å stadig stjele ressurser på irrelevant tull? Har forståelse for at viktige avgjørelser som valg av strømleverandør og telefonabonnement bør gjøres enklere ved hjelp av prissammenligningstjenester, men... dagligvarer? Hallo.
 
Sist redigert:

zapotek

Medlem
Det er parodisk, og ganske ille hvis enda flere næringsdrivende må drive og pliktrapportere. Er det ikke viktigere for staten at lønnsomheten i næringslivet går opp enn å stadig stjele ressurser på irrelevant tull? Har forståelse for at viktige avgjørelser som valg av strømleverandør og telefonabonnement bør gjøres enklere ved hjelp av prissammenligningstjenester, men... dagligvarer? Hallo.

Hehe jeg trodde ikke det var så ille, men det er det faktisk:

Forbrukerrådet foreslår å opprette dagligvareportal - regjeringen.no

"Løsningen bør i.h.t. Forbrukerrådets forslag omfatte matvarer, både ferdigpakkede og ferskvarer, samt andre produkter i dagligvarehandelen. Portalen bør vise pris for varene i hver enkelt butikk - både i ”sanntid” og i form av gjennomsnitt over et gitt tidsrom. I tillegg bør portalen gjengi annen lovpålagt informasjon om produktene, som ernæringsopplysninger og deklarasjon av innholdsstoffer, samt om offentlige merker som er påført av produsentene, eksempelvis Svanemerket og Nøkkelhullet."

Skal med andre ord vise prisen på hver vare i hver butikk i sanntid. :eek:

Blir "rålett" å starte egen liten nærmatbutikk på bygda nå...
 
Topp