Terje E.

Å sove med kontaktlinser

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

De fleste som bruker kontaktlinser har prøvd å sove med linsene i, men det er ikke anbefalt. Hvis du bruker månedslinser eller langtidslinser og planlegger å overnatte et sted  er det en god idé å ta med deg linsebeholderen og væsken. Men hva gjør du hvis du skal  sove og du står der uten linsevæske og beholder?

Les også: Problemer med kontaktlinser

Legg linser i vann hvis du er uten linsevæske og beholderen

Med mindre du bruker kontaktlinser beregnet til kontinuerlig bruk og som er designet til å sove med bør du ikke la linsene bli i øynene natten over. Da er det bedre å ta dem ut og legge dem i et glass vann — forutsatt at du kan komme hjem neste dag uten bruk av linsene, for du bør helt avgjort desinfisere dem i linsevæske før du bruker dem igjen.

Men hva gjør du hvis du sovner med endagslinsene dine?

Hvis du sovner uten å fjerne kontaktlinsene kan øynene virke meet tørke neste morgen. Linsene kan ha satt fast seg til øyet og i verste tilfeller kan du ikke se klart. Her er det viktigste at du bevarer roen. Det er skremmende plutselig å føle seg blind, men det er høyst sannsynlig en forbigående tilstand.

Les også: Kontaktlinser: Spørsmål og svar

Hva du enn gjør, ikke forsøk å fjerne kontaktlinsene med makt. Dette kan skade hornhinnen og skape alvorlige problemer. Dryp i stedet øyendråper beregnet til kontaktlinsebrukere i øyet. Er disse dråpene ikke tilgjengelige, bruk rent vant. Etter en slik hendelse er det best å bruke briller i en tid, la øynene hvile og eventuelt oppsøke en optiker for å forsikre seg om at øynene ikke har tatt skade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *