Terje E.

Nyttig guide til hobbyfotografen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Et bilde kan ikke bare fange situasjonen, men også si mye om stemning og egenskapene til det som portretteres. Det å ta bilder kun når noe interessant skjer er noe som hører fortiden til. Man trenger ikke lenger være en profesjonell fotograf for å ta bilder med god kvalitet. Bilder som i teorien kan være kjedelige kan få nok av oppmerksomhet bare de er tatt på en riktig måte.

Nedenfor følger en del tips til hvordan man kan bli en enestående fotograf, uten at det krever alt for mye tid.

Les også: Hvordan ta bilder og bruke blits

Manipuler lyset og vinklene
Et bilde der lyset faller rett på det som portretteres kan ofte være mer avslørende, enn det engleaktige utseende et bilde av noe(n) i motlys har. Det er derfor lurt å ta bilder fra flere forskjellige vinkler for å finne den perfekte balansen av lys og vinkel. På denne måten kan brukes det mindre tid på redigering, samtidig som det kan gå raskere å ta et bilde til neste gang. De fleste tar bilder ovenfra eller rett frem, så om man viker fra de tradisjonelle billedtagningsmetodene kan man fort få et spennende bilde. Et tips for minimalistiske bilder som tas innendørs er å benytte seg av det naturlige sollyset som kommer inn fra vinduet, fremfor lamper som har en tendens til å bryte den kalde fargetonen med sitt unaturlige rødskjær.

Les også: Små digitale kameraer – få bedre bilder

Ta mange bilder
I løpet av en dag får en person mange forskjellige inntrykk, og de bildene som blir tatt bør gjenspeile dette.

Det er opp til hver enkelt hva man velger å ta bilde av, men straks en perfekt bildesituasjon oppstår er det viktig å gi seg selv en del alternativer å velge i mellom. Selv om det kanskje ikke virker som om bildet ble perfekt når man i ettertid går igjennom bildegalleriet, bør det at bildet kan redigeres bedre holdes til ettertanke. Så om en standard frokost virker for kjedelig for et bilde er det bedre å ta et uansett, slik at man i ettertid kan utfordre sine egne redigeringsevner.

Invester i en nyere mobil
Dette tipset er ikke bare på grunn av kamerakvaliteten, men også med tanke på hvor mye enklere det kan være å bruke en mobil i forhold til et vanlig kamera. De fleste nyere mobiler har et innebygget redigeringsprogram, slik at fotografiene kan forbedres på en relativt uanstrengt måte.

Les også: Oversiktlig guide til hvordan ta gode bilder

Til en brøkdel av summen på mange gode speilreflekskameraer finnes blant annet Samsung Galaxy S4, en relativt ny mobil med et kamera som prises. Denne mobilen har pr. sommeren 2013 blitt kåret best i test av mange elektronikkmagasiner, mye på grunn av kamera kvaliteten. Med den nyeste modellen av denne mobilen som kalles ‘Active’, er det også mulig å ta bilder under vann. De nyeste mobilmodellene har konkurransedyktig oppløsning, samtidig som de kan gi bedre bildekontroll grunnet kameraet på front. Nye mobiler tilbyr altså brukerne en mulighet til å unike bilder hver dag, med en oppløsning som ikke lenger begrenset til profesjonelle fotografier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *