Terje E.

Kom best mulig gjennom en skilsmisse

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er to høysesonger for skilsmisser: august og januar, altså etter sommer- og juleferien. Hvis forholdet har skrantet håper vi at den glade familietiden med ferie og fridager kan bringe sammen oss igjen og at vi nå kan finne tilbake til gleden ved hverandre og ved å være sammen som en familie. Lykkes det ikke har vi lettere for å kaste inn håndkledet på disse tidspunktene enn ellers. For kan vi ikke få det til å lykkes her, hvordan skal vi da få samlivet vårt til å lykkes?

Les også: Tips i jul i skilsmissefamilien

Men nettopp sommerferie og jul er også tidene som forventningene våre er høyest. Tårnhøye. Det er press på oss som foreldre og par fordi det er mye som skal rekkes og altfor liten tid. Så for mange par avsluttes ferier med knuste hjerter for både voksne og barn.

Les også: Lån penger til skilsmisseadvokaten

Ikke trekk skilsmissen i langdrag når beslutningen først er tatt.

Les også: Skilsmissebarn: 10 råd til skilte foreldre | Slik får dere barna best gjennom en skilsmisse

1. Få styr på praktiske ting raskest mulig: hvem blir boende, hvem flytter og når?

2. Snakk sammen med barna og forklar dem at det ikke handler om dem og at skilsmissen ikke er deres skyld.

3. Vær ærlig overfor barna, men bare til en viss grense. De har krav på svar, men ikke på å få høre alt. Har det for eksempel vært utroskap, er det nok å fortelle dem at mor og far ikke lengre kan være kjærester.

4. Hold all stygg/nedsettende/negativ prat om den andre forelderen utenfor barnas hørevidde. Den praten tar du med venninnen/kameraten. Snakk utelukkende pent om den andre når barna er til stede, uansett hvor sint du er.

5. Få hjelp raskest muli  hvis dere ikke selv kan få til avtaler om deling av bo og barn. Kontakt  en advokat. Advokater betyr ikke nødvendigvis at det blir en krig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *