Terje E.

Kontaktlinser til ferienturen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kontaktlinser er smart og bruke og fyller ikke opp mye i vesken når man skal på ferie. Likevel er det igjen og igjen et problem at man ikke får med nok kontaktlinser når man skal ut og reise. Hvorfor er det slik? Jo, det er nemlig  vanskelig å bedømme hvor mange man skal bruke på turen.

Hvordan kan man unngå dette? Det er først og fremst viktig å huske på kontaktlinsene sine. Ellers må man greie seg med det paret man har på seg og det skal man ikke, f.eks. en hel uke hvis det ikke er månedslinser og man har husket oppbevaringsesken sin. Med endaglinser skal man regne ut hvor mange man skal bruke før man reiser.

Les også: Kontaktlinser til sauna og svømming?

Finn først ut hvor lenge du skal være borte. Deretter bør du se på hvordan klimaet er der du skal. Er det veldig varmt så tørker ut linsene raskere. Hvis man dessuten tilbringer mye tid i solen med lukkede øyne tørker kontaktlinsene enda raskerekan ende opp med å smerte. Derfor risikerer man å skulle skifte kontaktlinser flere ganger i løpet av en dag. Kjøp derfor mer enn nok kontaktlinser slik at du ikke får problemer i slike situasjoner.

ferie-kontaktlinseNår man reiser f.eks. på skiferie har folk en tendens til å tro at kontaktlinser nesten ikke trenger å byttes ut. Man har tross alt skibriller på det meste av tiden og øynene er derfor ikke så påvirket av vind og vær. Men det er dessverre en sannhet med modifikasjoner.

På skiferie er det ofte slik at man tilbringer mye tid i områder hvor luften er svært tørr. Tørr luft betyr tørre kontaktlinser og derfor også raskere irritasjon på øyeeplet, noe som kan være desidert farlig i skisituasjoner. Hvis man ikke ser hvor man beveger seg raser ned løypa så risikerer man å kjøre inn i andre mennesker eller andre ting som befinner seg i naturen.  Derfor er det nødvendig å ha med seg mange kontaktlinser også når man er på skiferie.

Les også: Kontaktlinser – Forskjellige typer

Konklusjonen må være at man må ha med seg mange kontaktlinser, flere enn det man tror er nødvendig, når man er på ferie. Ellers risikerer man å komme i en situasjon som ikke er ønskverdig når man bare gjerne vil slappe av og ligge i solen eller fyke nedover skiløypa mens man glemmer alt om hverdag og problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *