Mat

 Terje E.

Hva er jordbær i tunnel?

Hva er jordbær i tunnel?

Fra 1. januar 2015 ble det lov for norske bærprodusenter å importere jordbærplanter fra EU-land. De kjøper nå frosne planter som plantes ut litt etter litt. Det betyr at jordbærsesongen utvides med flere måneder. Den norske jordbærsesongen har tradisjonelt vart fra juli til august, med høysesong i tre uker for såkalte frilandsbær. Med tunneler kan […]

 Terje E.

Smørbrødskake, både morsomt og godt

Smørbrødskake, både morsomt og godt

Smørbrødskake er en relativt ukjent rett i Norge, men i naboland som Danmark, Sverige og Island, har den lenge vært et fast innslag på matbordet. Da fortrinnsvis på enten lunsj- eller koldtbordet. En smørbrødskake er, som navnet tilsier, simpelthen bare en slags «kake», laget av smørbrød, med forskjellige varianter av pålegg. For eksempel lager man […]

 Terje E.

Vet du hvor maten din kommer fra?

Vet du hvor maten din kommer fra?

De siste årene har matprisene sunket kraftig, ja det er forsatt dyrt men hvis du ser på hvor mye vi tjener så er det faktisk ikke så dyrt for fersk god mat. Men samtidig så må det ha skjedd noe, prisene synker ikke bare over natta. Nei, mye av maten produserer i utlandet for å […]

 Terje E.

Mathallen i Oslo

Mathallen i Oslo

Dersom du har vært i Gøteborg,Stockholm eller København så er det store sannsynligheter for at du vet hva en mathall er. Nå har endelig konseptet kommet til Oslo, en hall fylt av god mat og bedre drikke. Her finner du alt i fra franske spesialiteter til lokal rakfisk fra Valdres. Dette er rett og slett […]

 Terje E.

Pizza – gjennom tidene

Pizza – gjennom tidene

Pizzaens historie I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på 1700- tallet. Tomater ble brakt til Europa fra Amerika på 1600 tallet, men ble ikke brukt til matlaging før sent på […]