Terje E.

Veiskilt å merke seg ved kjøring av bobil!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

I Norge så har vi Statens Vegvesen som har ansvaret for den skiltingen som vi har langs veien. De har en flott oversikt på sine sider over alle skiltene som finnes, om du trenger å oppdatere deg på det.

Som ferierende med bobil så er det ikke mange ekstra skilt som du trenger å følge med på, men det finnes noen få skilt som er beregnet til campingturister og bobilturister. Du får se noen av dem her.

Les også: Les også: Verdt å vite: Uforståelige ord om camping

Oppstillingsplasser for bobil – Offisielt navn 621 Bobilplass
skilt-1
Det er ikke mulig å få parkert overalt med en bobil, og det meste kommer jo av størrelsen. Men det er ofte kjekt å ha tilgang på vann og strøm for å gjøre det litt enklere ved overnatting. Da er det dette skiltet du skal se etter. Da er du nært et sted å stoppe for natten.

Les også: CKE kortet for deg med bobil

Tømmesteder – Offisielt navn: 611 Toalettømmeanlegg
Når du ser skiltet under, så vil du legge merke til at det faktisk er en bobil som har sneket seg inn. Skiltet er for å vise vei frem til tømmesteder for bobil, buss og campingvogn. Her kan du altså få siste henvisning til tømmestedet om ikke GPSen har guidet deg helt frem.
skilt-2

Viktig for deg som kjører bobil – Offisielt navn807.9
Kjøretøy særskilt innredet til campingbruk (bobil)
skilt-3
Her er et underskilt, som brukes sammen med andre skilt. Skiltet har da en ekstra betydning for deg som kjører bobil, og det er hovedskiltet som avgjør hva det handler om.

Farlige vindkast kan velte en bobil – 152 Sidevind
skilt-4
Når du er på ferie, er det siste du ønsker at bobilen skal velte. Stadig vekk så dukker det opp tilfeller hvor campingvogner og bobiler har veltet på grunn av stor vind fra siden. Det tar gjerne godt grep i bobilen. Pass ekstra godt på om du ser dette skiltet.

Du er jo på ferie! – Offisielt navn 650 Aktiviteter, friluftsliv m. m
skilt-5
Når du kommer deg hel frem på veien ved å følge de andre bobil spesifikke skiltene og annen skilting, så er det godt å se dette skiltet på en varm sommerdag. Da er det muligheter for friluftsliv, bading osv. Vel verdt en stopp om du finner en plass å parkere bobilen i nærheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *