Terje E.

Å reise på besøk til fadderbarnet

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Om å reise på besøk

Etter noen år som betalende fadder hvor man har utvekslet informasjon i form av brev og pakker er det mange som føler seg modne til å gå et skritt videre og kanskje får lyst til å reise for å besøke enten fadderbarnet sitt i barnebyen eller landsbyen det bor i. De aller fleste organisasjonene som driver med formidling av fadderbarn  stiller seg bak slike ønsker, og dersom barnet også gjerne vil besøkes, er det ingenting i veien for at det kan la seg gjennomføres. I mange tilfeller direkte oppfordres det til det, da fadderbesøk ofte er til stor glede for hele barnebyen eller landsbyen, ikke minst fordi det er et hyggelig og eksotisk avbrekk i en ellers rutinepreget hverdag.

Likevel er det er det en del ting man bør være klar over under planleggingen av et slikt besøk, spesielt hvis området man skal besøke ligger i et vanskelig tilgjengelig katastrofeområde, eller det kan være en pågående konflikt som gjør et slikt besøk direkte farlig.

Les også: Historien om Monica Lienhart

Dette er ting man må rådføre seg om enten med den organisasjonen har man har forbindelse med, eller det enkelte lands ambassade. Hvis man frarådes å reise, bør man sterkt lytte til dette. Av samme grunn bør man ikke fortelle barnet man vil komme på besøk før alt er helt sikkert, da det ellers vil kunne bli veldig skuffet.

Har man først bestemt seg for å reise, og det ikke ligger noe til hinder for det, gjelder de vanlige reglene i forhold til utenlandsreiser, og da til uviklingsland spesielt. Man bør sjekke hva man trenger av visum, hvilke vaksiner bør man ta, og hvilke forholdsregler bør man ta. Når alt dette er klart, er det bare å reise, til det som kan bli et av livets høydepunkter. Nemlig for å besøke «sitt» barn, et annet sted i verden.

Les: Hva er en fadder (ekstern lenke)

På besøk hos fadderbarnet

Som en naturlig utvikling av brevveksling med sitt fadderbarn, velger mange etter hvert å gå til det skritt og reise over for å besøke det i sitt hjemland. Dette er noe de forskjellige hjelpeorganisasjonene ofte kan være behjelpelige med, og de kan ofte også være behjelpelige med å arrangere forskjellige aktiviteter under oppholdt. Det er viktig å merke seg at selv om de kan være behjelpelige med dette, er det likevel ikke alltid de har muligheten i og med det ikke er noe de driver med til daglig. Som oftest kan man ikke overnatte inne i eventuelle barnebyer, og det kan være riktig langt i mellom turistfasilitetene i en del utviklingsland. Helt ufarlig er det heller ikke, og det bør man klarere med ambassaden før avreise.

Les også: Om å ta fadderbarnet med seg hjem

Under et besøk i en eventuell barneby er det viktig å huske at man er gjest i et land som har en helt annen kultur enn hva man kanskje normalt er vant til, og man møter barn som kanskje har store traumer etter krig eller naturkatastrofer. Derfor bør man være varsom med hvordan man oppfører seg, og bringer man med seg gaver anbefales det å ta med gaver som alle kan få glede av. Fargerike hårspenner til jentene, og kanskje en fotball til gutta vil nok gjøre stor lykke, og ikke minst ballonger i alle mulige farger og fasonger. Barn er barn over hele verden, og ingenting er så morsomt som ballonger. Fargeblyanter og kulepenner er også fint, kortstokker eller andre småting som er spesielt fra Norge. Fargeblokker med norske motiver kan være en god ide, men man må forsikre seg om at det man har med seg er «akseptert» i det landet man skal til. Eksempelvis er det dumt å ta med en tegnebok med norske dyremotiver, deriblant gris, hvis man reiser til et muslimsk land.





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *